Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Skarp kritik mot rankinglistormen men nya listor ska utformas

Efter en granskning riktar European University Association (EUA) skarp kritik mot dagens rankinglistor. Samtidigt har ett europeiskt pilotprojekt med en ny typ av multiranking just avslutats. Och i Sverige diskuterar en rankinggrupp inom SUHF möjligheten att utforma en gemensam policy för svenska lärosäten.

13 december, 2011
Universitetsläraren

INTERNATIONELLA universitetsrankingar har blivit ett allt hetare debattämne i takt med att listorna vuxit i antal. De universitet som hamnar i topp är naturligtvis nöjda och glada, speciellt som media allt oftare uppmärksammar dessa. Andra ifrågasätter listornas relevans och vetenskaplighet och framför allt undrar många högskolor och universitet hur de ska förhålla sig till dem.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 3, 2024
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023
Nummer 4, 2023