Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Krönika nummer 8-07

1 augusti, 2007
Universitetsläraren

Som kugge i Bolognamaskineriet bjuds man på nya insikter men också besvikelser. Den senaste tiden har jag gått och funderat kring betygskriterier. Jag tror aldrig jag gjort det tidigare i alla fall inte ordentligt och då är det ju bra att jag väckts till insikt om behovet. Tidigare tycks examinationen ha gått av bara farten. Men när jag nu äntligen har börjat tänka på saken då blir jag både arg och förtvivlad. Mest arg på Thomas Östros för idén med alfabetsbetyg á la ECTS men utan det systemets relativt enkla kriterier och förtvivlad för att jag nu tycker att det hela mest liknar bondfångeri.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 3, 2024
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023
Nummer 4, 2023