Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Ledare nummer 5-07

1 maj, 2007
Universitetsläraren

Den 8 mars firade jag i år på IDAS-projektets Grande Finale i Blå hallen tillsammans med fler än 400 representanter för landets universitet och högskolor inklusive 25 rektorer och inte mindre än två ministrar. Det var mäktigt att känna att så många samlats för att fira ett modernt synsätt på professionellt akademiskt ledarskap. För även om IDAS framgångsrika syfte varit att stärka kvinnors ledarskap i högskolan så måste det sägas att den syn på ledarskap som IDAS representerar inte bara stärker kvinnor utan det akademiska ledarskapet som helhet.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

Per-Olof Eliasson

Per-Olof Eliasson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023