Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Trend behöver brytas och tro på forskning öka

Allmänhetens sjunkande förtroende för forskningen måste tas på allvar. Ansvaret för att vända den trenden ligger hos forskare och lärosäten, som borde vara angelägna om att hejda den utvecklingen. När förtroendet sjunker minskar i förlängningen viljan att satsa på forskning.

13 december, 2011
Universitetsläraren

DET SÄGER Cissi Billgren Askwall, ny generalsekreterare för Vetenskap & Allmänhet (VA), apropå resultatet av den senaste attitydundersökningen som VA gör, för att mäta allmänhetens uppfattning om ”vetenskap, forskning och forskare”.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 3, 2024
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023