Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Årets rektorslöner klara

14 december, 2007
Universitetsläraren

Det blev i snitt ett lönelyft på 3,9 procent för rektorer och andra myndighetschefer inom Utbildningsdepartementets område när lönerevisionen blev klar strax före sommaren. Löneökningarna gäller dock från 1 januari 2007. Högst betald är, precis som förra året, KI:s rektor Harriet Wallberg-Henriksson. På andra plats kommer universitetskanslern, som idag är Anders Flodström. Förra året, när han var rektor för KTH, låg han på tionde plats i löneligan. På delad tredje plats kommer de tre rektorerna för Uppsala, Lunds och Göteborgs unsiversitet. I slutet av listan finns samtliga rektorer för de konstnärliga högskolorna i Stockholm.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

Per-Olof Eliasson

Per-Olof Eliasson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023
Nummer 4, 2023