Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Årets rektorslöner klara

14 december, 2007
Universitetsläraren

Det blev i snitt ett lönelyft på 3,9 procent för rektorer och andra myndighetschefer inom Utbildningsdepartementets område när lönerevisionen blev klar strax före sommaren. Löneökningarna gäller dock från 1 januari 2007. Högst betald är, precis som förra året, KI:s rektor Harriet Wallberg-Henriksson. På andra plats kommer universitetskanslern, som idag är Anders Flodström. Förra året, när han var rektor för KTH, låg han på tionde plats i löneligan. På delad tredje plats kommer de tre rektorerna för Uppsala, Lunds och Göteborgs unsiversitet. I slutet av listan finns samtliga rektorer för de konstnärliga högskolorna i Stockholm.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 3, 2024
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023
Nummer 4, 2023