Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Regeringen backar om neddragningar

13 december, 2014
Universitetsläraren

De svenska Medelhavsinstituten får fortsatt statlig finansiering. Regeringen backar därmed från beskedet i budgetpropositionen, som Universitetsläraren rapporterade om i förra numret. – Det har aldrig varit fråga om att ­regeringen skulle vilja riskera institutens framtid. Regeringen har prioriterat en granskning av möjligheterna till alternativ finansiering och vi har tagit till oss av de farhågor som rests kring en sådan, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, i ett pressmeddelande. Även finansieringen av Svenska institutets svenskundervisning i utlandet samt det svenska studenthemmet i Paris blir kvar, efter massiva protester.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

Per-Olof Eliasson

Per-Olof Eliasson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023