Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

SULF Malmö stöttade kampanj för lika lön

1 maj, 2013
Universitetsläraren

I SAMBAND MED Internationella kvinnodagen den 8 mars anordnade Sveriges Kvinnolobby kampanjen "Lön hela dagen". SULF Malmö var med och stöttade kampanjen, som ska uppmärksamma kvinnors rättighet till lika lön. Enligt en jämförelse jobbar kvinnor utan att få betalt efter klockan 15.52
– Förra årets statistik visade att kvinnor jobbade gratis efter klockan 15.51. I år får kvinnor alltså betalt en minut mer per dag. I den takten tar det 68 år innan kvinnor och män har lika lön, säger Michael Svedemar, ordförande för SULF Malmö.
Han var bland annat med och undertecknade en debattartikel som publicerades i ETC Malmö den 8 mars.
Internationella kvinnodagen uppmärksammades även av SULF centralt, genom att ordförande Mats Ericson skrev en artikel på SULF:s webbplats om att andelen kvinnliga professorer i Sverige behöver öka snabbare.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023