Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Göran Sandberg blir ordförande för SciLifeLab

1 maj, 2013
Universitetsläraren

Regeringen har utsett professor Göran Sandberg till ordförande för Science for Life Laboratory (SciLifeLab). Han är professor i växtfysiologi, har tidigare varit rektor vid Umeå universitet och är idag verkställande ledamot av Knut och Alice Wallenbergs stiftelse.
SciLifeLab är ett storskaligt centrum för livsvetenskaplig forskning som drivits gemensamt av KTH, Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Uppsala universitet. I forskningspropositionen 2012 gjorde regeringen en stor satsning på SciLifeLab och verksamheten får ytterligare 200 miljoner kronor per år. I samband med den satsningen blir SciLifeLab ett nationellt forskningsinstitut.
Göran Sandberg utses från och med den 1 april 2013 till och med den 31 mars 2016, rapporterar utbildningsdepartementet i ett pressmeddelande.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 3, 2024
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023