Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Dold könsdiskriminering behöver genomskådas

Det finns fortfarande en dold könsdiskriminering inom akademin. Först när olika härskartekniker genomskådats kan motåtgärder sättas in. Det var budskapet både i en ny SULF-rapport som presenterades under almedalsveckan och i den efterföljande debatten.

1 december, 2011
Universitetsläraren

– ALLA UTTALAR ATT DE vill ha jämställdhet men många inser inte den sega kultur som finns. Första steget är att verkligen se mönstret, poängterade professor emeritus Lars Jalmert, som i många år arbetat med jämställdhetsfrågor på olika nivåer och ofta mötts av attityden: ”Men vi har ju jämställdhet, det där kan vi redan”.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023