Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Debatt nummer 3-07

1 mars, 2007
Universitetsläraren

Då och då höjs indignerade röster mot att svenska universitet ger kurser i språk på nybörjarnivå. I en artikel i DN den 16 juni 2005, som vi kommer att återkomma till, gick Jan Björklund (fp) m fl till hårt angrepp mot universitetens undervisning i språk på nybörjarnivå. Att dåvarande oppositionspolitiker uttryckte skepsis mot detaljer i det rådande utbildningssystemet kanske inte förvånar. Att universitetskanslern vid ett flertal tillfällen ondgjort sig över våra förberedande kurser finner vi mer anmärkningsvärt.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 3, 2024
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023
Nummer 4, 2023