Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

notis

19 december, 2004
Universitetsläraren

Diakon, tandläkare, matematiker, socionom eller miljö-/ekoingenjör. Det är fem högskoleyrken med goda framtidsutsikter, enligt årets upplaga av SACO:s Välja yrke-skrift, som presenterades vid SACO Studentmässa i Älvsjö, Stockholm, 18-19 november.
Oväntade yrken på ”säkra-jobb-listan” är sjöbefäl och trädgårdsingenjör, enligt ett pressmeddelande från SACO. Förklaringen är att den svenska sjöfarten går mot bättre tider samtidigt som pensionsavgångarna blir mycket stora. Och det växande intresset för den gröna sektorn ökar nu också efterfrågan på kunnigt branschfolk som kan odla och förädla.
Goda framtidsutsikter har även exempelvis logopeder, farmacevter, jurister, lärare, naturvetare av olika slag, psykologer, sjukgymnaster, veterinärer och läkare.
Den traditionella Studentmässan hade i år totalt 200 utställare, 146 seminarier och drygt 23 000 förhandsanmälda gymnasieelever.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 3, 2024
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023
Nummer 4, 2023