notis

Diakon, tandläkare, matematiker, socionom eller miljö-/ekoingenjör. Det är fem högskoleyrken med goda framtidsutsikter, enligt årets upplaga av SACO:s Välja yrke-skrift, som presenterades vid SACO Studentmässa i Älvsjö, Stockholm, 18-19 november.
Oväntade yrken på ”säkra-jobb-listan” är sjöbefäl och trädgårdsingenjör, enligt ett pressmeddelande från SACO. Förklaringen är att den svenska sjöfarten går mot bättre tider samtidigt som pensionsavgångarna blir mycket stora. Och det växande intresset för den gröna sektorn ökar nu också efterfrågan på kunnigt branschfolk som kan odla och förädla.
Goda framtidsutsikter har även exempelvis logopeder, farmacevter, jurister, lärare, naturvetare av olika slag, psykologer, sjukgymnaster, veterinärer och läkare.
Den traditionella Studentmässan hade i år totalt 200 utställare, 146 seminarier och drygt 23 000 förhandsanmälda gymnasieelever.


Kategorier: Arkiv