Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Karolinska institutet stänger Hongkong-filial tillsvidare

Med anledning av oroligheterna och det eskalerande våldet i Hongkong meddelade Karolinska institutet på onsdagskvällen att man stänger verksamheten vid sin Hongkong-filial, Ming Wai Lau Centre, MWLC, tillsvidare.

14 november, 2019
MarieLouise Samuelsson

KI bedömer att det helt enkelt är förenat med ”så stora problem och så stor osäkerhet” att de 30-talet KI-medarbetare som finns vid MWLC inte kan eller bör ta sig till centret.

Hur länge MWLC kommer att vara stängt är oklart, på KI:s hemsida skriver Sandra Ceccatelli, direktör för MWLC, att ”situationen utvecklas och förändras snabbt och måste utvärderas dag för dag för att vi ska kunna fatta lämpliga beslut”.

I ett blogginlägg skriver KI:s rektor Ole Petter Ottersen att situationen är extremt svår, potentiellt farlig och att det ännu inte finns några tecken på stabilisering och avslutar sitt inlägg med ett välkänt talesätt: ”We must be prepared for the worst, yet hope for the best”.

På onsdagen rekommenderade också flera svenska lärosäten sina studenter i Hongkong att resa hem.

MarieLouise Samuelsson
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Debatt och krönikor

Per-Olof Eliasson

Per-Olof Eliasson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023
Nummer 4, 2023