Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Stora skillnader i lönelyft efter lokala löneförhandlingar

Nu är förhandlingarna om de lokala lönerna till stor del klara. Hittills är cirka 20 lärosäten färdiga. Utfallet av de lokala löneförhandlingarna har blivit mycket olika, från 1,8 till nästan 5 procent lönelyft per år.

1 december, 2011
Universitetsläraren

– ATT DET BLIVIT en spridning på de lokala avtalen vid lärosätena visar att modellen med lokal lönebildning med centralt avtal utan angivna löneökningsnivåer fungerar. Det ska bli skillnader eftersom verksamheterna och förutsättningarna skiljer sig åt. Samtidigt måste givetvis de lärosäten som hamnat lågt fundera över vilka konsekvenserna kan bli, säger Robert Andersson SULF:s förhandlingschef statlig sektor.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023