Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Bo Rothstein fick SULF-pris

17 december, 2003
Universitetsläraren

– Jag är rörd och djupt och innerligt hedrad. Det kom som en total överraskning, sade Bo Rothstein, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, när han tog emot SULF-priset för akademisk frihet på Universitetslärarstämman.
Priset överlämnades av förbundsordförande Christoph Bargholtz, som gav en kort bakgrund till priset. Det inrättades av SULF:s styrelse år 2001 för att utdelas till en person eller organisation som har gjort utmärkta insatser för att främja akademisk frihet och autonomi, i Sverige eller internationellt.
Styrelsens motivering var: ”Bo Rothstein har rakryggat och konsekvent försvarat universitetslärarens oberoende och integritet. Han har i sina ställningstaganden inom akademin och i den offentliga debatten argumenterat för betydelsen av oberoende universitetsundervisning och fri forskning.”
Prissumman är 15 000 kronor.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

Per-Olof Eliasson

Per-Olof Eliasson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023
Nummer 4, 2023