Stress och okunskap när studenter fuskar

Student Disciplinåtgärder mot studenter ökade med 51 procent från 2015 till 2018. Främst handlade det om plagiat liksom otillåtna hjälp­medel och samarbeten.

Intern partilogik inom S gjorde Ernkrans till minister

Politik Den som undrar varför just Matilda Ernkrans blev minister kan hitta svar i den inre partilogik som styr socialdemokratisk ”personalpolitik”. Den otippade ministern berättar för Universitetsläraren att hon nu ser fram emot att driva svensk kompetensförsörjning.

Mälardalens högskola, MDH, Västerås

HD-dom om studieavgift ger konsekvenser för högskolesektorn

Kvalitet Tisdagens dom i Högsta domstolen, som innebär att en amerikansk student vid Mälardalens högskola får tillbaka en del av studieavgiften, kommer att få konsekvenser för sektorn.
– Vi måste formulera informationen till studenter så att det blir klart och tydligt vad som gäller, säger MDH:s förvaltningschef Ann Cederberg.

Oenig hovrätt dömer MDH att betala tillbaka halva avgiften

Kvalitet Svea hovrätt dömer Mälardalens högskola att betala tillbaka halva studieavgiften till den amerikanska student som stämt högskolan. Men domarna var oeniga.
– Just nu granskar vi domen ordentligt, vad den betyder för oss och för hela sektorn, säger Ann Cederberg, förvaltningschef vid Mälardalen högskola.

Små ändringar i nya lokaler i Eskilstuna och på Chalmers

Arbetsmiljö Bygget av de nya aktivitetsbaserade lokalerna vid Mälardalens högskola, campus Eskilstuna, eller storkontoren i det nya ASAM-huset vid Chalmers är ännu inte klara. Men processerna fortskrider och Universitetsläraren har pejlat läget.

MDH överklagar domen: ”Hela sektorn vill ha svar”

Student Mälardalens högskola, MDH, har överklagat att högskolan måste betala tillbaka studieavgiften till en amerikansk student.
– Hela sektorn vill ha svar på vad som gäller, säger Marie Eriksson, förvaltningschef vid MDH.

Mälardalens högskola, MDH, Västerås

Dom mot Mälardalens högskola kan ge stora konsekvenser

Undervisning Västmanlands tingsrätt dömer Mälardalens högskola, MDH, att betala tillbaka studieavgiften för en utbildning som studenten ansåg vara undermålig.
– Domen är principiellt intressant och kan ge stora konsekvenser, säger SULF:s förbundsjurist Carl Falck.

Arkitektbild Campus Eskilstuna

Anställda tar strid för personliga arbetsplatser i Eskilstuna

Villkor Majoriteten av de anställda vill ha egna arbetsplatser och bestämda rum att gå till i Mälardalens högskolas nya byggnad i Eskilstuna. Men arbetsgivaren vill ha aktivitetsbaserade arbetsplatser. Och oenigheten finns kvar trots både lokal och central facklig förhandling.