Fatumo jobbar för kvinnors och barns hälsa

Porträtt En studievägledare uppmanade Fatumo Osman att läsa en yrkesutbildning i stället för att satsa på sin dröm om att bli läkare. Hon lyssnade bara med ett halvt öra. – Nu är jag snart inte läkare, men doktor, skojar doktoranden i medicinsk vetenskap.Karolinska Institutet, Campus Solna

Omfattande åtgärdsplan ska återupprätta KI:s rykte

Kvalitet Macchiarini-affären kan inte ses som en enskild incident. Det fastslår KI:s vikarierande rektor Karin Dahlman-Wright. Därför ska hela organisationen nu ses över, enligt lärosätets egen handlingsplan.Karolinska Institutet, Campus Solna

Kanslerns avsked ännu ett exceptionellt spår av Macchiarini

Etik ”Om Macchiarinis insatser hade varit så framgångsrika som KI-ledningen hoppades på, hade sannolikt ytterst få intresserat sig för och klandrat att universitetet rundade regelverken i samband med hans anställning. Men som bekant blev följderna den här gången katastrofala.” Det skriver Universitetslärarens medarbetare MarieLouise Samuelsson i en analys.


Lärosäten positiva till att kvinnor kvoteras för anslag

Jämställdhet Knut och Alice Wallenbergs stiftelse har hotat universiteten med kvotering en gång. Nu är frågan aktuell igen. Två lärosäten som har fått en stor del av KAW:s anslag tror att den extra knuffen behövs.


Karolinska Institutet, Campus Solna

Haikola kan avgöra om Leijonborg måste avgå

Politik Tidigare universitetskanslern Lars Haikola får regeringens uppdrag att förändra KI:s styrelse och därmed inflytande över om Lars Leijonborg kan sitta kvar som ordförande.