Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

SD-politiker får inte ha uppdrag för SULF

– Om någon som företräder SULF offentligt ger uttryck för åsikter som står i strid med SULF:s demokratiska värdegrund så finns en paragraf som möjliggör uteslutning.

1 september, 2014
Universitetsläraren

Det säger SULF:s förbundsdirektör Git Claesson Pipping med anledning av en enkät som i juli publicerades i Dagens Nyheter. Tidningen hade till samtliga fackförbund inom Saco, TCO och LO ställt följande fråga: Kan man ha uppdrag i fackförbundet och samtidigt företräda Sverigedemokraterna?
I enkäten återfinns SULF som ett av de förbund som "ej svarat/tagit ställning". Skälet till det uteblivna svaret är ett förbiseende, SULF har alltså en paragraf som gör det omöjligt att förena uppdrag för SULF och för Sverigedemokraterna.
– Vi har naturligtvis ingen form av åsiktsregistrering av våra medlemmar, paragrafen kan enbart tillämpas om någon är aktiv som SD-politiker eller på annat sätt torgför ståndpunkter som inte är förenliga med SULF:s värdegrund.
Paragrafen har aldrig tillämpats, SULF har heller aldrig haft något fall där förbundet har behövt överväga eventuell uteslutning.

MARIELOUISE SAMUELSSON

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023