Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

SLU flyttar utbildningar

1 maj, 2013
Universitetsläraren

STYRELSEN FÖR Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, beslutade i februari att utbildningsprogrammen Djursjukskötare, Etologi och djurskydd och Tilläggsutbildning för utländska veterinärer ska flytta från Skara till Uppsala läsåret 2014/2015. – Efter noggranna överväganden har styrelsen gjort bedömningen att SLU kommer att kunna erbjuda studenterna högre kvalitet i utbildningarna genom en omlokalisering till Uppsala. Samtidigt är Västra Götaland en betydelsefull region för de gröna näringarna, där många framgångsrika samarbeten mellan SLU och olika aktörer har vuxit fram, säger styrelsens ordförande Ingrid Petersson. Vid SLU i Skara finns cirka 120 anställda, varav 30–40 kan komma att beröras av beslutet, som dock inte innebär att SLU helt lämnar regionen. I Skara bedrivs även forskning och exempelvis fältförsök, som kommer att finnas kvar, enligt ett pressmeddelande från SLU.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

Per-Olof Eliasson

Per-Olof Eliasson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023