Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Den egna forskningens betydelse för universitetslärare

Debattartikel av Rut Boström, Finn Calander och Bo Westlund

18 december, 2011
Universitetsläraren

UNDER HÖSTEN 2011 kommer vetenskapsområden och fakulteter vid Uppsala universitet att arbeta fram strategier för forskning och utbildning 2013–2016. En grundval är bl.a. de innovationsstrategier som Områdesnämnden för Humaniora och samhällsvetenskap slår fast inför fakulteternas arbete och som grundar sig på vissa grundläggande principer för universiteten och deras uppgifter. Ur Bolognadeklarationen 1988 om universitetens Magna Charta lyfts flera viktiga punkter fram, bl.a.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023