Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Kvalitet utan politik och långsiktighet?

På den utbildnings- och forskningspolitiska agendan de senaste åren har kvalitet varit ledordet. Resurstilldelningssystem har förändrats så att en del av resurserna ska fördelas efter kvalitet.

16 december, 2011
Universitetsläraren

På den utbildnings- och forskningspolitiska agendan de senaste åren har kvalitet varit ledordet. Resurstilldelningssystem har förändrats så att en del av resurserna ska fördelas efter kvalitet. Högskoleverkets kvalitets-utvärderingssystem har gjorts om under stor debatt och med stark styrning från departementet. Lärarutbildningarna har, efter tydligt uppdrag i lärarutbildningsutredningen, blivit färre. Sist i raden av kvalitetsbeslut kom i budgetpropositionen omfördelningen av platser huvudsakligen till lärosäten/utbildningar med högt söktryck. Och varje beslut har motiverats med det oemotsägliga: vi måste satsa på kvalitet.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023