Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Ny rapport från Riksrevisionen: Verksamheter ska hållas isär

Riksrevisionen vill att lärosätena blir bättre på att i sin ekonomiska redovisning hålla isär utbildning och forskning.

14 december, 2011
Universitetsläraren

MEN EFTERSOM DET, enligt SULF:s chefsutredare Ann Fritzell varken är möjligt eller ens önskvärt att skilja forskning från utbildning skulle inte en mer förfinad ekonomisk redovisning ge någon relevant bild av vad universitet och högskolor åstadkommer. – Utbildning och forskning låter sig inte särskiljas på ett objektivt sätt, då det inte går att bokföra kreativa tankar. – Men Riksrevisionen framställer det som ett problem att det inte är ”vattentäta skott” mellan verksamheterna och deras finansiering.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 3, 2024
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023
Nummer 4, 2023