Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Konsekvensen av studieavgifter – färre studenter väljer Sverige

Införandet av studieavgifter ledde till en mycket kraftig minskning av antalet utomeuropeiska studenter som väljer att studera i Sverige. – Tappet är bekymmersamt, men det var förväntat, säger SULF:s ordförande Anna Götlind.

1 december, 2011
Universitetsläraren

NÄR BETALNINGSFRISTEN gick ut 15 juni hade enligt en statistisk analys från Högskoleverket 1 280 studenter från så kallat tredje land utanför EES och Schweiz, betalat studieavgifter. Av sammanställningen framgår inte hur många som själva betalat och hur många som fått stipendier.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

Per-Olof Eliasson

Per-Olof Eliasson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023