Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Krönika nummer 14-07

14 december, 2007
Universitetsläraren

Jag vet inte om ni lade märke till det men i somras lanserade den dåvarande utbildningsministern, Lars Leijonborg, idén om en examenspremie till studenter som fullbordar utbildningen fram till examen på den stipulerade tiden (Universitetsläraren 12/2007). Förslaget hann aldrig röra upp någon mer omfattande debatt i medierna eftersom det snabbt kom att skymmas av den nye kanslerns, Anders Flodström, utspel om behovet av att minska antalet universitet i Sverige. De argument jag hann uppfatta för en snabbhetspremie var dels att de studenter som snabbt strömmar igenom utbildningen åsamkar lärosätet mindre kostnader och att ett tidigare inträde på arbetsmarknaden genererar större skatteintäkter.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023