Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Debatt nummer 10/11-07

30 november, 2007
Universitetsläraren

I sin replik till Olle Häggström frågar Lars Lundström i Universitetsläraren 9/2007 vad som händer Häggströms studenter när de lämnar högskolans kunskapskontroller. Jag vet inte exakt vad Olle Häggströms studenter gör efter examen, men om vi antar att de flesta av Chalmersingenjörerna inte är alltför olika andra akademikergrupper kommer de i arbetslivet att bedömas utifrån kvaliteter på flera områden, vilka de förhoppningsvis lärt sig i högskolan. En av de viktigaste är att kunna lära sig saker mer eller mindre utantill vid tillfällen som andra personer bestämmer – till kundmöten, chefsföredragningar eller personalträffar. En hel del av dessa fakta och samband återkommer ofta i arbetsuppgifterna och är därför praktiska att kunna jämt. Därutöver är det viktigt att kunna samarbeta med kunder, chefer, kolleger och underordnade, samt att kunna utföra analytiska arbeten självständigt.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 3, 2024
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023