Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Debatt nummer 10/11-07

30 november, 2007
Universitetsläraren

I takt med att forskningen vid svenska universitet blir allt mer beroende av extern finansiering ökar betydelsen av en genomtänkt beredningsorganisation vid forskningsråden. Få är väl de forskare som i samband med en ansökan om projektmedel inte funderar över hur enskilda ledamöter i den aktuella beredningsgruppen kan förväntas förhålla sig till det föreslagna projektet – beklagligt nog (men oundvikligen) med hänsyn inte bara till vetenskapliga preferenser utan även till personliga relationer, två aspekter som dessutom ofta går hand i hand.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023