Bevakar högskolan
Bevakar högskolan
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Debatt nummer 10/11-07

30 november, 2007
Universitetsläraren

I takt med att forskningen vid svenska universitet blir allt mer beroende av extern finansiering ökar betydelsen av en genomtänkt beredningsorganisation vid forskningsråden. Få är väl de forskare som i samband med en ansökan om projektmedel inte funderar över hur enskilda ledamöter i den aktuella beredningsgruppen kan förväntas förhålla sig till det föreslagna projektet – beklagligt nog (men oundvikligen) med hänsyn inte bara till vetenskapliga preferenser utan även till personliga relationer, två aspekter som dessutom ofta går hand i hand.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 5, 2023
Nummer 4, 2023