Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Debatt nummer 10/11-07

30 november, 2007
Universitetsläraren

I inlägget Visst handlar det om makt, Universitetsläraren 7/2007, kommenterar Karin Brunsson den serie av debattinlägg kring styrning av högskolan som publicerats under våren, se till exempel våra tidigare inlägg i Universitetsläraren 3/2007 och 6/2007. Brunsson väljer att i raljerande ordalag förvränga våra argument för kvalitetsutveckling inom högre utbildning. Brunsson menar att vi skulle ha en dold agenda. Läser man hennes beskrivning skulle kvalitetsutveckling närmast innebära ett ledarskap där utgångspunkten är att ”belöna och bestraffa sina underlydande”. Inget kan dock vara mer felaktigt. Detta är inte förenligt med allas delaktighet.

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 3, 2024
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023
Nummer 4, 2023