Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Notiser

1 augusti, 2007
Universitetsläraren

Nya regler i LAS genomförs 1 juli I en proposition i april föreslår regeringen ändringar i LAS från den 1 juli. Bland förslagen finns en ”allmän visstidsanställning” under sammanlagt längst två år under en femårsperiod. Därefter blir den en tillsvidareanställning. Vidare försvinner projektanställningen som anställningsform. För den som haft anställning som vikarie i mer än sammanlagt två år under en femårsperiod gäller från den 1 januari 2008 att vikariatet då övergår till en tillsvidareanställning. Idag är tre år den bortre gränsen för vikariat. Mer om ändringarna finns i SULF:s remissvar på Näringsdepartementets promemoria Bättre möjligheter till tidsbegränsad anställning m.m. (Universitetsläraren 2/2007). Remissvaret i sin helhet finns på: www.sulf.se

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 3, 2024
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023