Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Bevakar högskolan
Sök
Stäng denna sökruta.
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Notis

17 december, 2004
Universitetsläraren

Hans Persson vid Lärarhögskolan i Stockholm fick ett av årets Kunskapspris vid en ceremoni i Stockholms Stadshus, där pristagarna fick sina pris överlämnade av Kronprinsessan Victoria.
Kunskapspriset instiftades av Nationalencyklopedin AB år 2002. Priset delas ut i fem kategorier : Skola och utbildningsväsende, Näringsliv, Offentlig verksamhet, Folkrörelser/organisationer, samt Övrig verksamhet/unik personlig insats.
Priset, 250 000 kronor och en glasskulptur specialdesignad av Bertil Vallien, fick Hans Persson vid ceremonien i Stockholms stadshus 13 oktober, rapporteras i ett pressmeddelande från NE Nationalencyklopedin.
Juryns motivering löd:
” För en gedigen och väldokumenterad verksamhet som lärare, lärarutbildare och lärarfortbildare. Han har i mer än två decennier varit en eldsjäl i utvecklingen av pedagogiken inom framför allt naturvetenskap och teknik. Via böcker (bl a ”årets bästa faktabok för barn” 2000), kurser och många utvecklingsuppdrag har han nått ut till tusentals lärare och elever.
I kategorin Offentlig verksamhet gick priset till Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Juryn motiverade priset med att bland annat framhålla ” skicklig organisation och marknadsföring, otraditionella metoder, mängder av aktivitetsplatser och en god portion entusiasm”, samt ”Vetenskapsfestivalen har blivit ett begrepp i regionen. Kunskap når ut till många inom skola och allmänhet som inte själva skulle ha sökt den”.
Ytterligare information www.kunskapspriset.se

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

Per-Olof Eliasson

Per-Olof Eliasson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023
Nummer 4, 2023