Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut. Vi ber om överseende med detta.

Notis

17 december, 2004
Universitetsläraren

Hans Persson vid Lärarhögskolan i Stockholm fick ett av årets Kunskapspris vid en ceremoni i Stockholms Stadshus, där pristagarna fick sina pris överlämnade av Kronprinsessan Victoria.
Kunskapspriset instiftades av Nationalencyklopedin AB år 2002. Priset delas ut i fem kategorier : Skola och utbildningsväsende, Näringsliv, Offentlig verksamhet, Folkrörelser/organisationer, samt Övrig verksamhet/unik personlig insats.
Priset, 250 000 kronor och en glasskulptur specialdesignad av Bertil Vallien, fick Hans Persson vid ceremonien i Stockholms stadshus 13 oktober, rapporteras i ett pressmeddelande från NE Nationalencyklopedin.
Juryns motivering löd:
” För en gedigen och väldokumenterad verksamhet som lärare, lärarutbildare och lärarfortbildare. Han har i mer än två decennier varit en eldsjäl i utvecklingen av pedagogiken inom framför allt naturvetenskap och teknik. Via böcker (bl a ”årets bästa faktabok för barn” 2000), kurser och många utvecklingsuppdrag har han nått ut till tusentals lärare och elever.
I kategorin Offentlig verksamhet gick priset till Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Juryn motiverade priset med att bland annat framhålla ” skicklig organisation och marknadsföring, otraditionella metoder, mängder av aktivitetsplatser och en god portion entusiasm”, samt ”Vetenskapsfestivalen har blivit ett begrepp i regionen. Kunskap når ut till många inom skola och allmänhet som inte själva skulle ha sökt den”.
Ytterligare information www.kunskapspriset.se

Universitetsläraren
Universitetsläraren utformas enligt journalistiska principer och följer mediebranschens publicitets- och yrkesetiska regler. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, fackförbundet SULF.
Ämnen i artikeln:
Dela:
Debatt och krönikor

MarieLouise Samuelsson

MarieLouise Samuelsson-kronika

Skicka din debattartikel till redaktionen@universitetslararen.se

Senaste numret
Tidningsarkiv
Nummer 3, 2024
Nummer 2, 2024
Nummer 1, 2024
Nummer 6, 2023
Nummer 5, 2023