De forskar för Kinas militär

Forskning Kinas militär skickar forskare med dold agenda till utländska universitet. För­värvade kunskaper används sedan för att förbättra militärens stridsförmåga. En ny rapport visar att Sverige är överrepresenterat vad gäller att ta emot dessa forskare.

Stöter tekniska högskolor bort studenter som inte kan koderna?

Mångfald Att ha föräldrar med högre utbildning är en avgörande faktor för framgångsrika studier till civilingenjör. Det visar en undersökning från KTH.
– Vi måste studera och ifrågasätta vår egen kultur. Det är något i den som möjligen stöter bort de som inte kan koderna, säger Susanne Engström, lektor vid KTH.

Hon kartlägger proteiner med hjälp av dataspel

Porträtt Emma Lundberg leder projektet Cellatlasen som kartlägger var i cellerna olika proteiner finns. Hon har också fått pris för att ha integrerat forskning i ett onlinedataspel. Nu ska hon tillbringa ett år vid Stanford University.

KTH riskerar bli nationell ankdamm

Debatt ”Kunskap om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet” är olämpligt att ha med i anställningskraven för professorer.

Satsning gav lyckad rekryteringsprocess

Karriär Extra pengar och extra ansträngningar gav resultat när KTH utlyste biträdande lektorat. Mobiliteten, internationaliseringen och könsbalansen blev över förväntan.